Den ärliga sanningen om hur man delar upp stauder

Den ärliga sanningen om hur man delar upp stauder

Glider dina ögon över råd att “dela Perennials” på våren och hösten?

Jag brukade alltid tro att dela fleråriga var för perfekta trädgårdsmästare. Min avslappnade inställning till trädgårdsarbete menade att jag kunde hoppa över sådana förslag. Jag hade fel.

Och jag oroade mig för att om jag grävde upp en växt och delade den, skulle jag skada det. Växten kan dö.

Och jag hade fel på det också. Faktum är att en anläggning är mycket osannolikt att dö efter att ha delats. Växter vill överleva. Förutsatt att du tar några enkla försiktighetsåtgärder, kommer de gärna att gå tillbaka i jorden och börja sprida igen.

Även om du skär över en rot, kommer växten att överleva att det finns tillräckligt med extra rot runt det. Och det kommer att finnas. Jag lovar. Vid tidsplanerna behöver delas, har de vanligtvis tredubblats i volym. Du kommer att ha växter att spara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *